Η αναμέτρηση του «Άνφιλντ» μεταξύ Λίβερπουλ και Γουέστ Χαμ, ξεχωρίζει από το σημερινό πρόγραμμα της 28ς αγωνιστικής στην Premier League.

Ο αγώνας είναι ιδιαίτερα σημαντικός και αναμένεται να τραβήξει την προσοχή όλων των ποδοσφαιρόφιλων, καθώς μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικός για την συνέχεια του αγγλικού πρωταθλήματος.

Οι «κόκκινοι» θέλουν τη νίκη ώστε να παραμείνουν σε απόσταση βολής από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι και να διατηρήσουν στο ακέραιο τις ελπίδες τους για τίτλο.

Η ομάδα του Κλοπ προέρχεται από την πρόκριση επί της Νόριτς στα προημιτελικά του κυπέλλου, ενώ έχει και ανεβασμένη ψυχολογία μετά την κατάκτηση του League Cup απέναντι στην Τσέλσι.

Οι γηπεδούχοι παραμένουν αήττητοι σε όλες τις διοργανώσεις μέσα στο 2022, μετρώντας 11 διαδοχικές νίκες.

Από την άλλη, η Γουέστ Χαμ βρίσκεται στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και μεγάλος στόχος αποτελεί η έξοδος στο Champions League.

Η ομάδα του Μόγιες έχει κερδίσει τα τελευταία τέσσερα παιχνίδια της στην Premier League και έτσι κατάφερε να παραμείνει στην πέμπτη θέση, μόλις δύο βαθμούς πίσω από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Στο «Άνφιλντ» η Λίβερπουλ μετρά 43 νίκες, 16 ισοπαλίες και μόλις 4 ήττες από τα «σφυριά», ενώ η τελευταία φορά που έφυγαν νικητές οι φιλοξενούμενοι ήταν το 2015. Στον αγώνα του πρώτου γύρου η Γουέστ Χαμ είχε επικρατήσει με 3-2 στο Λονδίνο.

Οι «reds» έχουν βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα στις 11 τελευταίες αναμετρήσεις απέναντι στους σημερινούς τους αντιπάλους, με τον Μο Σαλάχ να έχει σκοράρει τα 9.

Από την άλλη, ο Πάμπλο Φορνάλς έχει πετύχει 3 γκολ στα 4 τελευταία ματς κόντρα στην Λίβερπουλ, εκ των οποίων τα δυο στο «Άνφιλντ».