Ντέρμπι που μπορεί να κρίνει τον τίτλο απόψε στο «Stadio Diego Armando Maradona», με τη Νάπολι να υποδέχεται τη Μίλαν στην αναμέτρηση του ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 28ης αγωνιστικής στην Serie A.

Οι δυο ομάδες ισοβαθμούν στη δεύτερη θέση, μόλις ένα βαθμό πίσω από την πρωτοπόρο Ίντερ και η σημερινή «μάχη» ίσως αποδειχθεί καθοριστική για την στέψη του πρωταθλητή.

Η Νάπολι προέρχεται από τη μεγάλη νίκη επί της Λάτσιο και παρέμεινε αήττητη για 8ο συνεχόμενο παιχνίδι. Το σύνολο του Λουτσιάνο Σπαλέτι ξεκινάει από σήμερα μια σειρά από «crash test», καθώς μετά τους «ροσονέρι» θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας τις Βερόνα και Αταλάντα.

«Δεν έχω πρόβλημα να πω ότι στοχεύουμε στο σκουντέτο. Έχουμε πιθανότητες και θέλουμε να τις διεκδικήσουμε» ανέφερε ο τεχνικός των «παρτενοπέι», λίγο πριν την σέντρα του αποψινού αγώνα.

Από την άλλη, η Μίλαν προέρχεται από μια κακή εμφάνιση και την ισοπαλία απέναντι στην Ουντινέζε στο πρωτάθλημα, ενώ έμεινε στο 0-0 κόντρα στην Ίντερ για το κύπελλο.

Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι έχει υποστεί μόλις μία ήττα στα τελευταία 12 παιχνίδια της και καλείται να φύγει αλώβητη από τον ιταλικό Νότο για ακόμα μια φορά.

«Όλοι θέλουμε το κάτι παραπάνω. Χαίρομαι που θα παίξουμε σε μια θερμή ατμόσφαιρα. Θα είναι καλό και για τη Νάπολι αλλά και για εμάς» τόνισε ο τεχνικός των «ροσονέρι».

Η Νάπολι ανακοίνωσε πως στον αποψινό αγώνα οι παίκτες της θα φορούν τη νέα συλλεκτική φανέλα στη μνήμη του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Στα πιο πρόσφατα μεταξύ τους παιχνίδια ανεξαρτήτως έδρας η Νάπολι μετρά 8 νίκες, 5 ισοπαλίες και μόλις μία ήττα, ενώ στο ματς του πρώτου γύρου είχε επικρατήσει στο Μιλάνο με 1-0.