Στις 6 Φεβρουαρίου, στη νίκη (4-2) της Μπαρτσελόνα επί της Ατλέτικο Μαδρίτης στην ισπανική La Liga, ο Ντάνι Άλβες έγινε μόλις ο 2ος παίκτης στον 21ο αιώνα που έφτασε τα 1000 παιχνίδια.

Όπως αναφέρει η Διεθνή Oμοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS), 11 παίκτες συνολικά έχουν φτάσει τους 900 αγώνες. Μεταξύ αυτών, οκτώ είναι ενεργοί και τρεις έχουν ολοκληρώσει την καριέρα τους.
Ο Ζοάο Μουτίνιο, ο Αντρές Ινιέστα και ο Σέρχιο Ράμος ξεπέρασαν το ορόσημο των 900 αγώνων το 2021.

Στην κατάταξη που παρουσιάζεται από την IFFHS, συμπεριλαμβάνονται επιπλέον 10 παίκτες που είναι κάτω από 900 παιχνίδια στον 21ο αιώνα, αλλά συγκεντρώνουν αυτό τον αριθμό προσθέτοντας τα παιχνίδια που παίχτηκαν τον 20ο αιώνα, με την προϋπόθεση ότι σημαντική πλειονότητα των παιχνιδιών τους (όχι λιγότερο από το 65/%) διεξήχθησαν τον 21ο αιώνα.

Σε αυτή την κατάταξη που ονομάζεται «Total Career» , προηγείται ο Ροτζέριο Σένι (1214 αγώνες) ενώ ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι δεύτερος.

Σε ολόκληρη την ιστορία του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, ο Ντάνι Άλβες έγινε ο 16ος παίκτης (και ο δεύτερος Βραζιλιάνος μετά τον Σένι) που έφτασε τους 1000 αγώνες.

Όσο για το επόμενο «εισιτήριο» σε αυτό το «Club 1000», πιθανότατα θα παραδοθεί στον Γιασουχίτο Εντό (Ιαπωνία), ο οποίος συνεχίζει ακόμα την καριέρα του στην κορυφαία εθνική κατηγορία της χώρας του, σε ηλικία 42 ετών. Τώρα έχει 993 αγώνες.