Ο Ιωνικός πήρε ένα σημαντικό διπλό, στην προσπάθεια που κάνει για να παραμείνει στην Superleague, κερδίζοντας με 3-2 τον Αστέρα στην Τρίπολη.

Γκολ με το… καλημέρα είχε η αναμέτρηση, με τον Αστέρα Τρίπολης να ανοίγει το σκορ στο 6ο λεπτό, όταν ο Καπίγια με ωραία προβολή «νίκησε» τον Χουτεσιώτη.

Μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα, οι Αρκάδες είχαν την ευκαιρία να διπλασιάσουν τα τέρματά τους, με τον Σόνι να κάνει δυνατό σουτ, το οποίο απομάκρυνε δύσκολα ο αντίπαλος πορτιέρε. Back to back έρχονταν οι καστιγμές για τους γηπεδούχους, οι οποίοι στο 11′ με τον Σίτο και στο 12′ με τον Καπίγια «άγγιξαν» το δεύτερο γκολ.

Άργησε αλλά… ξύπνησε ο Ιωνικός
Από την άλλη, ο Ιωνικός προσπαθούσε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο, ανεπιτυχώς ωστόσο. Ο ρυθμός «έπεσε» αισθητά, με τους φιλοξενούμενους να προσπαθούν να απειλήσουν, όταν στο 37′ ο Λένις έκανε σέντρα με τον Αοσμάν να στέλνει την μπάλα άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες, με τον Ιωνικό να είναι πιο ανεβασμένος σε σχέση με τους Αρκάδες. Η ομάδα της Νίκαιας αναζητούσε «χώρους» για να βγει στην αντεπίθεση και στο 57′ έκανε το 1-1, με το γκολ όμως να ακυρώνεται για φάουλ σε βάρος του Τσιφτσή.

Ο Ιωνικός άγγιξε την ισοφάριση στο 58΄με τον Λόπες να πλασάρει και την μπάλα να χτυπά στο δοκάρι. Τα «αίματα» ανέβηκαν στο 60′, με τους φιλοξενούμενους να ζητούν πέναλτι για σπρώξιμο του Καστάνιος στον Λένις. Ο Τσιριγώτης αποβλήθηκε για διαμαρτυρίες ενώ ο Καστάνιος είδε κόκκινη, για σπρώξιμο.

Ο Άοσμαν «άλωσε» την Αρκαδία
Ο συνήθης «ύποπτος», Άοσμαν, στάθηκε στην άσπρη βούλα και δεν μπορούσε παρά να ευστοχήσει για το 1-1. Ήταν να μην γίνει η αρχή για τον Ιωνικό, ο οποίος μέσα σε τέσσερα λετπά, διπλασίασε τα τέρματά του. Ο Άοσμαν έδωσε πάσα ακριβείας στον Λένις, ο οποίος πέρασε τον Τσιφτσή και έκανε το 2-1.

Μία αρκετά άσχημη στιγμή του αγώνα, ήταν ο τραυματισμός του Ματσούκα, καθώς την ώρα των πανηγυρισμών κάποιοι φίλαθλοι πέταξαν ποτήρια προς τους παίκτες του Ιωνικού, με ένα από αυτά να χτυπά τον ποδοσφαιριστή των Νικαιωτών.

Η χαρά των… Buzzer beater
Στο 89′, ο Αστέρας είχε τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει, με τον Κρεσπί με φοβερό σουτ να στέλνει τη μπάλα στο δοκάρι, τον Μάντζη να παίρνει το ριμπάουντ και να κάνει σου ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι.

Τα εννέα λεπτά των καθυστερήσεων ήταν αρκετά, ώστε ο Ιωνικός να διευρύνει το σκορ του, με τον Μάναλη να φεύγει μόνος του στην κόντρα και αφού βρέθηκε τετ-α-τετ με τον αντίπαλο κίπερ έκανε το 3-1. Η «απάντηση» ήρθε άμεσα από τον Αστέρα, με τον Κρεσπί, να δοκιμάζει ένα σουτ-κεραυνό, το οποίο κατέληξε στα δίχτυα για το τελικό 2-3, σε ένα τρομερό δεύτερο ημίχρονο!

Αστέρας Τρίπολης (Μίλαν Ράσταβατς): Τσιφτσής, Καρμόνα, Χριστόπουλος, Καστάνιο, Άλβαρες, Βαλιέντε, Μουνάφο, Ριέρα, Καπίγια, Σίτο, Σόνι

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Ματσούκας, Βαφέας, Σάντσεζ, Ρομαό, Κιάκος, Κάνιας, Ντάλσιο, Άοσμαν, Λένις, Μάντζης