Με χρυσό σκόρερ τον Γιαν Εμβιλά, ο Ολυμπιακός κέρδισε την ΑΕΚ με 1-0, για την 23η αγωνιστική της Superleague και παρέμεινε 9 βαθμούς μπροστά από τον ΠΑΟΚ, ενώ αύξησε την διαφορά του στους 17 από τους κιτρινόμαυρους, αφήνοντάς τους μακριά από κάθε διεκδίκηση για το υπόλοιπο της σεζόν. Οι ερυθρόλευκοι είχαν προβλήματα στον χώρο του κέντρου, όμως κατάφεραν από στημένη μπάλα να βρουν το γκολ που τους έδωσε μία πολύτιμη νίκη.

Ο Μαρτίνς ξεκίνησε το ντέρμπι με τον Βατσλίκ κάτω από τα δοκάρια, με Μανωλά και Παπασταθόπουλο στο κέντρο της άμυνας, Ρεάμπτσιουκ και Λαλά στα αμυντικά άκρα, στο κέντρο Εμβιλά, Μπουχαλάκη και Μαντί Καμαρά, στην επίθεση ο Αγκιμπού Καμαρά με τον Μασούρα στα εξτρέμ και τον Τικίνιο στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Αργύρης Γιαννίκης παρέταξε την ΑΕΚ με Τσιντώτα γκολκίπερ, άμυνα με Ρότα, Τζαβέλλα, Μήτογλου και Χατζισαφί, κέντρο με Σιμόες, Σιμάνσκι και δεκάρι Άμραμπατ, άκρα με Τσούμπερ και Λιβάι Γκαρσία και φορ ο Ανσαριφάρντ.

Στο 6’ κεφαλιά του Τσούμπερ, άουτ. Στο 8’ ο Ολυμπιακός βγήκε γρήγορα στην επίθεση, με τον Αγκιμπού να «σπάει» στον Μπουχαλάκη, που είχε προωθηθεί, όμως το σουτ που κάνει, από τα όρια της μικρής περιοχής, είναι άστο. Στο 10’ τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό με τον Μπουχαλάκη να βγάζει κάθετη για τον Αγκιμπού, αυτός κάνει το σουτ, ο Χατζισαφί πέφτει στα πόδια του και κοντράρει την μπάλα, η οποία πάει στο οριζόντιο δοκάρι και απομακρύνεται. Στο 21’ σέντρα του Άμραμπατ για τον Ανσαριφάρντ, ο οποίος υπό την πίεση του Μανωλά δεν μπορεί να κάνει σουτ, με την μπάλα να φεύγει άουτ. Στο 25’ ορθά ακυρώθηκε γκολ του Μασούρα ως οφσάϊντ. Στο 31’ σουτ του Τικίνιο, στα χέρια του Τσιντώτα. Στο 33’ μακρινό σουτ του Ρότα, μπλοκάρει ο Βατσλίκ. Στο 37’ σουτ του Άμραμπατ, διώχνει σε κόρνερ ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού. Στο 44’ μακρινό σουτ του Σιμάνσκι, εύκολα ο Τσέχος γκολκίπερ.

Στο ημίχρονο ο Ονιεκούρου πέρασε στην θέση του Μαντί Καμαρά, με τον Αγκιμπού Καμαρά να παίζει στην συνέχεια πίσω από το φορ. Στο 52’ σέντρα του Λαλά, κεφαλιά του Τικίνιο, μπλοκάρει σταθερά ο Τσιντώτας. Στο 56’ έξυπνη κοφτή πάσα του Μπουχαλάκη για τον Ονιεκούρου, με τον Τσιντώτα όμως να βγαίνει γρήγορα και να μπλοκάρει μπροστά από τα πόδια του Νιγηριανού. Στο 57’ κεφαλιά-απομάκρυνση του Μανωλά, ο οποίος στρώνει όμως την μπάλα στον αμαρκάριστο Ανσαριφάρντ, ο οποίος πιάνει ένα μονοκόμματο σουτ, με τον Βατσλίκ να είναι στην θέση του και να μπλοκάρει. Στο 65’ λάθος συνεννόηση του Μανωλά με τον Βατσλίκ και γύρισμα του αμυντικού του Ολυμπιακού προς την εστία, από την οποία όμως απουσιάζει ο τερματοφύλακας, με τον Τσέχο να τρέχει και να προλαβαίνει για να πετάξει την μπάλα κόρνερ.

Στο 84′ ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ του Βαλμπουενά, η μπάλα περνάει στο δεύτερο δοκάρι με τον Εμβιλά με προβολή να στέλνει την μπάλα πάνω στον Τσιντώτα, με την φόρα όμως που είχε να κάνει δεύτερη επαφή με το γόνατο και να την στέλνει στα δίχτυα.

Στο 92′ μετά από μπροστινή μπαλιά του Ελ Αραμπί, ο Ονιεκούρου βγήκε στο τετ α τετ με τον Τσιντώτα, όμως δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα της ΑΕΚ, ο οποίος παραχώρησε το κόρνερ.

Κίτρινες: Ρέαμπτσιουκ – Ρότα

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Βατσλίκ, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Λαλά, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (80’ Καρβάλιο), Μαντί Καμαρά (46’ Ονιεκούρου), Μασούρας (68’ Βαλμπουενά), Αγκιμπού Καμαρά (90′ Μπα), Τικίνιο (80’ Ελ Αραμπί).

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Τζαβέλλας, Μήτογλου, Χατζισαφί, Ρότα, Σιμόες, Σιμάνσκι (88′ Σάκχοφ), Άμραμπατ, Τσούμπερ, Λιβάϊ Γκαρσία, Ανσφαριφάρντ (80’ Γιέφτιτς).