Επαναληπτικός του 1-0 στην Κολομβία ο σημερινός αγώνας για το Σουνταμερικάνα. Βέβαια το πρόβλημα στο πρώτο ματς ήταν από πλευράς Τζούνιορ που τα μπέρδεψε άσχημα. Ναι μεν είχε την πρόθεση να κάνει δώρο αναμνηστική πλακέτα στη Σάντα Φε, αλλά το θέμα είναι ότι μπέρδεψε τις διοργανώσεις, δίνοντας πλακέτα που έγραφε Λιμπερταδόρες αντί Σουνταμερικάνα (θέμα της φωτό). Μετά βέβαια ζήτησε συγνώμη με ανακοίνωση. Μην τα μπερδέψει και σήμερα και πάει σε άλλο γήπεδο;

Ξεκινώ λοιπόν από τους «μπερδεμένους» φιλοξενούμενους που μέχρι να φτάσουν στην Αργεντινή δεινοπάθησαν. Ταξίδευαν επί δύο ημέρες ενώ έκαναν σύνολο τρεις στάσεις (Καρταχένα, Παναμά, Ροσάριο και μετά δύο ώρες έως τη Σάντα Φε). Βέβαια ήταν επιλογή τους καθώς υπήρχε συντομότερος δρόμος αλλά προτίμησαν αυτή την Οδύσσεια, για να μην περιμένουν στο αεροδρόμιο του Παναμά 6 ώρες. Τελικά έφτασαν χαράματα στο προορισμό τους όπου κοιμόντουσαν μετά τη μισή μέρα για να συνέλθουν. Στο πρωτάθλημα Κολομβίας είναι στην 5η θέση μετά από 12 αγώνες και προέρχονται από την ισοπαλία με 2-2 στην έδρα της προ τελευταίας Λεονές.

Η γηπεδούχος Σάντα Φε προφανώς δεν είχε ταξιδιωτικές περιπέτειες. Αυτή από την πλευρά της προσπάθησε να κινητοποιήσει το κόσμο της, για να πάει στο ματς. Δηλώνει ότι θέλει να προκριθεί αλλά το πρόβλημα είναι ότι στο πρωτάθλημα δεν πάει καλά. Μετά από 7 αγώνες έχει μόλις μία νίκη. Πάντως εντός έδρας έχει δύο ισοπαλίες και μία νίκη, εκτός είναι βασικά το θέμα. Ο κόουτς Εδουάρδο Ντομίνγκες είχε μαζεμένη την ομάδα δύο σερί μέρες, σε μία προσπάθεια να τονωθεί κυρίως ψυχολογικά.

Στην αποστολή πήρε 23 παίκτες , με μόνο πρόβλημα την κατάσταση του αρχηγού Γκιγιέρμο Ορτίθ που είναι εξαιρετικά αμφίβολος. Ο κόουτς συνέστησε υπομονή και προσοχή απέναντι σε μία ομάδα γρήγορη που έχει το πλάνο της αλλά και το πλεονέκτημα της νίκης από το πρώτο ματς.

Το ματς δεν είναι ούτε παικτική ευκαιρία ούτε τίποτα. Είναι ανάμεσα σε δύο μέτριες ομάδες, όπου εκτιμώ και πιστεύω η έδρα να παίξει το ρόλο της ως ένα βαθμό. Μέσα από τις δηλώσεις των δύο προπονητών είδα γενικότερη επιφυλακτικότητα. Ο ένας (Τζούνορ) δεν θα βιάζεται και δε θα ρισκάρει ενώ ο άλλος (Σάντα Φε) θα έχει υπομονή να πάει το ματς τουλάχιστον παράταση στη χειρότερη των περιπτώσεων.

Kολόν Σάντα Φε – Τζούνιορ
05/10/2018 01:30
1Χ & under 2,5